Het is niemands favoriete bezigheid, maar helaas wel noodzakelijk; de boekhouding. De meeste ondernemers doen veelal zelf de boekhouding en een kwart werkt momenteel nog steeds met de “bonnetjes in de schoenendoos”.

Echter wil je als ondernemer altijd bezig zijn met ondernemen, maar het bijhouden van een boekhouding is van essentieel belang. Daarnaast heb je ook nog eens met allerlei wetten, regels en uitzonderingen te maken, waar je als ondernemer ook je voordeel mee kunt doen.

Online boekhouding doen

Het online boekhouding heeft een flinke opmars gehad de afgelopen jaren. Dit komt omdat een online boekhouddienst ontwikkeld is voor gebruikers zonder enige boekhoudkennis en het is eenvoudig in gebruik.

Zo zijn bij sommige pakketten alle boekhoudregels voorgeprogrammeerd en als je iets wilt doen wat niet correct is, zal je actie geblokkeerd worden. In de meeste gevallen zijn er ook stap voor stap handleidingen beschikbaar die je kunt raadplegen.

Afgelopen jaar zijn de ondernemers die hun boekhouding online bijhouden een derde in de afgelopen twee jaar overgestapt op een online tool. De belangrijkste reden die gegeven wordt is toch wel het gemak, overzichtelijkheid en zelf grip houden op de financiën.

Je vindt meer informatie over boekhouding ondernemer hier.